Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va reabilita cazinoul din Constanta, dar se va asigura ca primarul orasului, Radu Mazare, nu il va transforma intr-un "club de surf sau altceva", a declarat ministrul de resort Elena Udrea.

"Am auzit de faptul ca domnul Mazare nu are bani sa reabiliteze cazinoul din Constanta, dar are bani, in schimb, pentru multe alte activitati mai putin importante. Ne-am gandit sa ii dam o mana de ajutor si cred ca acest cazinou trebuie sa ramana al constantenilor, in grija domnului primar Mazare, dar vom sustine noi cheltuielile cu reabilitarea", a spus Udrea, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul i-a transmis miercuri primarului orasului Constanta o scrisoare in care arata ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se va implica financiar in realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cazinoului, insa cladirea trebuie sa ramana in proprietatea Consiliului Local.


La sfarsitul lunii iulie, Mazare a declarat ca este dispus sa vanda Cazinoul Constanta, cu un leu, Ministerului Culturii si Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat si modernizat, intrucat nu are fonduri pentru aceste operatiuni.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903-1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a cazinoului Constanta a avut loc in 1911.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.