Cea mai mare Unitate de Primiri Urgente a fost inaugurata astazi la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Este cea de-a doua clinica de acest fel din cele cinci cuprinse intr-un program al Ministerului Sanatatii, in valoare de 36 de milioane de lei.

"Am redeschis o UPU cu totul schimbata si modernizata la Constanta si exista un contract deja semnat pentru inceperea lucrarilor la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar in toamna vor fi inaugurate noi cladiri ale UPU Targu Mures si Satu Mare", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucuresti, relateaza MEDIAFAX.

Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar Bucuresti respecta in totalitate standardele europene in materie de circuite si dotare si nu este cu nimic mai prejos fata de orice alta sectie similara din spitalele din Paris sau Viena, a adaugat ministrul.

Unitatea sanitara are totodata o unitate SMURD, a doua din Capitala dupa cea de la Floreasca, iar pana la sfarsitul anului va fi dat in folosinta heliportul spitalului, a explicat managerul SUUB, prof. Catalin Carstoiu. [Spitalul de Urgenta, dotat cu serviciu SMURD].

MS a inceput investitia de construire a acestei sectii in anul 2010. Pentru finalizarea lucrarilor au fost alocate in total peste 15,4 milioane de lei. Noul departament UPU va intra in functiune in cel mult doua saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.