Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va fi din august a doua unitate sanitara cu serviciu SMURD din Capitala care va deservi o anumita zona. In aceeasi perioada va fi deschisa noua unitate de primiri urgente si va incepe reamenajarea heliportului.

"In prezent, personalul din Unitatea de Primiri Urgente se pregateste pentru a putea lucra si pe ambulanta SMURD. Noua unitate UPU SMURD isi va incepe activitatea in august. Totodata, pregatim o analiza pentru repunerea in functiune a heliportului din imediata apropiere a spitalului", a precizat managerului spitalului prof. dr. Catalin Carstoiu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov transporta la spital peste 60% din cazuri, restul urmand sa fie transportate de catre SMURD.

Planul de dezvoltare a sistemului de urgenta din SUP vizeaza pe langa noua unitate de primiri urgente repunerea in functiune a heliportului, a carui realizare a fost gandita in urma cu 10 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.