48 de organizatii, institutii si persoane din diverse domenii de activitate au infiintat Grupul de Sustinere a proiectului minier Rosia Montana.

Infiintarea Grupului de Sustinere vine la initiativa unor organizatii patronale, sindicale si ONG-uri care au studiat documentatia proiectului minier si au vizitat zona Rosia Montana. Ulterior acestor demersuri, au apreciat ca proiectul este viabil economic, respecta normele legislative si aduce beneficii economice, culturale si de mediu la nivel local si national.

„Grupul este o initiativa fara precedent in Romania, insa si proiectul minier de la Rosia Montana reprezinta, la randul sau, o miza pozitiva fara precedent pentru economia Romaniei. Am observat, in diverse evenimente organizate atat in zona Muntilor Apuseni, cat si in alte orase ale tarii, ca exista foarte multe organizatii care cred in necesitatea implementarii acestui proiect de anvergura. Insa lipsa unei coagulari a parerilor acestor oamena lasat loc unui adevarat delict de opinie din partea celor care se opun proiectului”, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.


Potrivit membrilor Grupului de Sustinere, proiectul RMGC creeaza premisele pentru atragerea altor investitori straini in industria miniera din Romania, care poate fi relansata pe baze moderne, astfel incat sa devina o adevarata locomotiva a economiei nationale.

„Sunt putini cei care inteleg mentalitatea si trairile oamenilor din comunitatile miniere. Acestia au crescut in spiritul traditiei miniere si vad cum straini care nu au fost niciodata la Rosia Montana le hotarasc soarta. Comunitatile miniere doresc sa prospere pastrandu-si modul de viata si asta vor si locuitorii Rosiei Montane. Iar ca ei mai sunt mii de locuitori din comunele invecinate, dar si din alte comune care cunosc beneficiile mineritului”, a declarat Eugen Furdui, primarul comunei Rosia Montana.

Citeste si:
Iohannis a subliniat la consultările cu Biden importanța creării...
Iohannis a subliniat la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.