Medicii de familie au decis sa nu semneze contractul cadru privind asistenta medicala. Astfel, de la 1 iunie pacientii nu mai pot primi medicamente compensate si gratuite si nici trimiteri catre specialisti.

Potrivit medicilor de familie, problema apartine CNAS, care in pofida faptului ca a avut un buget egal cu cel din 2010 pentru medicina primara, cand trebuia alocat doctorilor de familie, a fost mai mic.

"Nu inteleg cum la buget egal toata lumea pierde. Nu vom semna contractul cadru si ma refer la asociatiile medicilor de familie si Patronatul acestora, aliindu-ne astfel deciziei luate la nivel national de catre colegii nostri", a anuntat astazi Presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele Societatii Nationale a Medicinei de Familie/Medicina Generala (SNMF/MG), Rodica Tanasescu, a precizat ca medicii de familie nu pot elibera retete pentru medicamenete gratuite si compensate sau trimiteri pentru medicii specialisti, pentru ca nu au contract cu CNAS.

Medicii de familie cer presedintelui CNAS sa elibereze un act aditional care sa le permita prelungirea cu inca o luna a actualului contract cadru, timp in care sa fie discutate normele de aplicare asupra carora au mai multe observatii.

Noul contract-cadru privind acordarea asistentei medicale trebuia sa intre in vigoare la 1 aprilie, dar Guvernul a decis amanarea termenului initial cu doua luni, pana la 1 iunie. Decizia a fost luata pentru a putea fi fianlizata in prealabil procedura de clasificare a spitalelor, pe baza careia vor fi alocate si fondurile aferente finantarii spitalelor. [Doar 7 spitale competente in Romania].

Citeste si: Scandal in Sistemul Sanitar pe criteriile de internare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.