Social 1 Iunie 2011 12:49
Pierderea subita a cunostintei, a vederii sau auzului, puls si tensiune anormale, febra persistenta cateva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continua si deshidratare severa sunt printre criteriile care permit internarile de la 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.

Internarile in spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in 2011-2012, se arata in proiectul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

  • Lista criteriilor severe de internare

Vor fi internati pacientii care sufera de pierderea subita a cunostintei, care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie sau puls anormal, frecventa periferica sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, inregistrata cu doua ocazii separate la distanta de cel putin cinci minute, relateaza MEDIAFAX.

Proiectul mai prevede ca pot fi internate persoanele cu tensiune anormala (presiune sistolica sub 90 sau peste 200 mmHg si o valoare diastolica de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acuta a vederii a auzului sau a capacitatii de a misca o parte importanta a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit rani cauzate de traume majore dar nu si cele care au rani izolate ale mainilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede masuri de internare precum febra persistenta de cel putin cinci zile (trei zile cu temperatura de peste 38 de grade Celsius) si cei cu sangerare abundenta ,care nu se poate trata in Departamentul de urgenta.

Totodata, vor putea fi internate persoanele care prezinta deshidratare severa la momentul sosirii la spital, cele cu anomalii ale electrocardiogramei, durere paralizanta sau durere severa cu suspiciune de urgenta medicala si persoanele care trebuie sa primeasca anumite tratamente intraarteriale sau tinerili cu diabet sever.

  • Ministerul Sanatatii nu este de acord cu criteriile de internare in spitale

Conducerea Ministerului Sanatatii considera propunerea reprezentantilor CNAS nerealista si imposibil de aplicat. "Criteriile propuse sunt subiective, iar daca propunerea ar trebui pusa in aplicare se va ingreuna modul de desfasurare a actului medical in spitale", a transmis MS, potrivit MEDIAFAX.
Citeste si:
Cătălin Măruță, primele declarații după operație. Care este starea...
Cătălin Măruță, primele...

.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.