Dupa 4 ani de la aderare, noua dintre state inca pastreaza restictiile, iar tari precum Marea Britanie, Germania sau Olanda intentioneaza sa restrictioneze accesul pe piata muncii pana in 2014.

Si daca in cazul statelor care au aderat in 2004, restrictiile vor fi ridicate complet de la 1 mai, pentru muncitorii romani si bulgari lucrurile par sa se inrautateasca: tari precum Olanda se gandesc sa impuna chiar masuri mai drastrice de intrare pe piata muncii. [Romanii, fara drept de munca in Olanda?].


De ce nu putem munci liber pe intrg teritoriul UE?

Odata cu extinderea masiva a UE, dar si cu criza financiara, vechile state membre s-au temut de un aflux mare de lucratori din estul Europei, care vor destabiliza pietele interne, deoarece mana de lucru este ieftina, potrivit incont.ro.

Statele in care muncitorii romani mai au nevoie de permsi de munca pentru a se angaja sunt Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda. Si Italia mai mentine restrictii pentru romani, dar cu un regim mult mai lejer decat in celelalte state
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.