Restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor din cele opt tari central si est-europene care au devenit membre UE in 2004 vor fi anulate pe 1 mai, informeaza un comunicat oficial al Comisiei Europene.

Cetatenii din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Slovenia si Slovacia vor putea lucra de acum inainte fara permise speciale in toate statele membre UE, inclusiv in cele care impusesera restrictii pe piata muncii.

"Comisia Europeana nu se asteapta la fluxuri masive de imigranti din cele opt state membre UE", precizeaza comunicatul Executivului UE, conform MEDIAFAX.

"Indepartarea acestor obstacole finale pentru angajatii din cele opt state reprezinta o oportunitate mare pentru fiecare individ, dar si pentru Uniunea Europeana ca intreg. Mobilitatea este un instrument important pentru forta de munca, iar in tari precum Germania si Austria va contribui la acoperirea lipsurilor in materie de forta de munca", a declarat Laszlo Andor, comisarul UE pentru Munca, Afaceri Sociale si Incluziune.

Unele state membre UE au permis accesul angajatilor din cele opt state inca de la inceput. Insa Germania, Austria si Marea Britanie au mentinut anumite restrictii in aceasta perioada de sapte ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.