ICCJ a finalizat dezbaterile in procesul in care Elena Turcu este judecata pentru conducerea unui autoturism sub influenta aloolului, instanta vizionand un material cu inregistrarea incidentului din mai 2007, depus ca proba la dosar.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au audiat la ultimul termen de judecata un ultim martor din proces, a vizionat proba video a procurorilor si a ascultat pledoariile finale ale Parchetului si ale avocatilor.

Proba video a procurorilor a constat intr-un colaj de imagini video, luate de la institutia de presa care a avut reporteri la fata locului in seara zilei de 14 mai 2007, cand s-a produs incidentul, transmite MEDIAFAX.

Inregistrarile au surprins momente in care judecatoarea a adresat frecvent insulte si cuvinte jignitoare "jurnalistului Moga", cu care aparent "avea ceva de impartit" si caruia ii spunea: "iti dau una peste bot", "eu nu sunt la dispozitiile unui politist", "cand ti-oi da una peste pantalonii aia", "nesimtitule" - repetat de numeroase ori -, "veneai la Tribunal si lingeai picioarele..".

In materialul video sunt imagini de la sectia de politie si cu martorul Andrei Durlea, detinatorul scuterului care era sa fie acrosat pe contrasens de masina judecatoarei, in echipament motociclistic, cu arcada ochiului stang sparta si cu pantalonii albi plini de pete vizibile de sange.

Dupa vizionare, Elena Turcu a fost chemata in sala pentru a da un nou supliment de declaratie, cerut de presedintele completului de judecata, Ionut Matei. Dupa mai multe intrebari adresate de judecatorul Matei, Elena Turcu a devenit tensionata si a aratat taios instantei ca nu intelege de ce dupa mai bine de patru ani de la declansarea acestui caz nu este lasata in pace.

Turcu a sustinut din nou ca la acel moment nu era beata
, ca roseata de pe la fata reprezinta o particularitate individuala pentru care ea nu este vinovata si ca modul in care a procedat la acea vreme a fost "pe fondul unei stari sporite de tensiune", motivata de prezenta in permanenta la evenimente a fetitei ei de numai sase ani.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

In acest context instanta a trecut la ultima etapa a cercetarii judecatoresti, respectiv pledoariile finale, dar nu inainte de a respinge doua cereri ale acuzarii privind efectuarea unei expertize a materialului video si de emitere a unei adrese la IJP Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.