Spitalele care pana la 1 aprilie nu fac cerere la MMFPS pentru transformare in camine de batrani nu vor beneficia de fondurile din programul institutiei, a anuntat ministrul Sanatatii Cseke Attila.

Pana in prezent, la Ministerul Muncii sunt inregistrate sapte solicitari. "Dupa 1 aprilie, aceste unitati propuse spre reprofilare nu vor putea primi bani de la Ministerul Muncii. Chiar daca unitatile nu au internati varstnici, ele vor primi bani de la Ministerul Muncii daca s-au inscris in acest program", a declarat astazi ministrul Sanatatii, relateaza MEDIAFAX.

Spitalele reprofilate au la dispozitie 90 de zile, timp in care trebuie sa faca acreditarea ca unitate pentru persoanele varstnice. Totodata, personalul din unitatile sanitare care se vor reprofila in camine va fi redistribuit in trei etape, incepand cu 4 aprilie, iar plata personalului va fi facuta de catre unitatile primitoare.

Redistribuirea se realizeaza pe baza optiunilor personale pe locurile vacante anuntate de Ministerul Sanatatii pe site-ul institutiei.

In zilele de 4 si 5 aprilie, Directiile de Sanatate Publica vor realiza redistribuirea personalului in unitatile din judet, urmand ca In 14-15 aprilie sa se faca redistribuirea in judetele limitrofe. Potrivit Ministerului Sanatatii, procesul trebuie sa se incheie in 28-29 aprilie, cand se va trece la redistribuirea la nivel national.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca 678 de medici si 2.086 de asistenti medicali pot opta pentru posturi in cadrul caminelor pentru persoane varstnice nou infiintate sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar pe aceeasi specialitate.


Guvernul a aprobat, in data de 9 martie, la propunerea MS si a MMFPS, un program care vizeaza dezvoltarea unei retele de camine pentru persoane varstnice, finantate de la bugetul de stat.
Citeste si:
Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București. Ancheta...
Percheziții DNA la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.