Achizitia de iodura de potasiu pentru rezerva strategica a Ministerului Sanatatii ar putea fi luata in discutie saptamana viitoare, dar acest fapt nu are legatura cu situatia din Japonia, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

"In aceasta perioada analizam rezerva strategica a institutiei. Luam in calcul si posibilitatea de a achizitiona iodura de potasiu, dar fara nicio legatura cu Japonia", a precizat ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, specialistii nu confirma afirmatia potrivit careia norul radioactiv ar fi deasupra Europei.

"Specialistii nu confirma existenta unui nor radioactiv deasupra Europei. Am auzit ca acest lucru a fost spus de un francez, dar autoritatile nu au transmis nicio informatie in acest sens", a conchis ministrul Sanatatii, relateaza MEDIAFAX.

Norul radioactiv care provine de la centrala nipona Fukushima ajunge miercuri deasupra orasului Paris, a anuntat Autoritatea franceza pentru Siguranta Nucleara, dand asigurari ca nivelul de radioactivitate este "extrem de scazut" si nu va avea efecte asupra sanatatii, a relatat Le Figaro, in editia online.

Citeste si: Norul radioactiv ajunge in Franta. Ce tari interzic importurile din Japonia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.