Luna Martie este cunoscuta drept luna Femeilor, o celebrare a "sexului frumos", pentru toate beneficiile pe care le-a adus artei si stiintei, dar si o gratificare pentru eforturile lor de a-si castiga egalitatea cu barbatii.
In fiecare an, Proiectul Femeile in Istorie (The National Women), are cate o tema pentru a celebra femeile din SUA. Tema din acest an este `Istoria noastra este puterea noastra`.

Cunoscand toate provocarile prin care femeile au fost nevoite sa treaca, ele devin un exemplu viu au fortei cu care au fost inzestrate, iar luna aceasta, femeile din intreaga lume sunt celebrate pentru forta si aptitudinile lor. Luna Femeilor in Istorie se intoarce catre originile primei Zile Internationale a Femeii, care a avut loc pe 8 martie 1911.

In anul 1977, Adunarea Generala a ONU a proclamat printr-o rezolutie Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala. O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume, a fost hotarata inca din 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga.

Dupa primul razboi mondial, Adunarea Generala a ONU a fixat data de 8 martie ziua internationala a femeii, femeile au inceput din nou sa demonstreze pentru drepturi egale si dreptul de vot al femeilor. Urmatorul pas in instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, in 1975, de catre ONU, a Anului International al Femeilor si declararea perioadei 1976 - 1985 ca Deceniu ONU pentru conditia femeii, scrie Wikipedia.

In data de 8 martie, ziua internationala a femeii, este sarbatorita (in unele tari fiind declarata prin lege zi libera) in urmatoarele state: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croatia, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia. In China femeile au liber dupa masa.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.