Peste 10.000 de militari pensionari sau disponibilizati sunt asteptati astazi in Bucuresti, la un mars si miting de protest. Cadrele militare sunt nemultumite de recalcularea pensiilor si de noul Cod al Muncii.

Potrivit jandarmilor, la protestul din Capitala organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate participa aproximativ 2.000 de persoane. Protestatarii s-au adunat in Piata Eroilor, in fata Academiei Militare, de unde la ora 11.00 au plecat in mars pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Stirbei Voda - Calea Victoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piata Victoriei, relateaza MEDIAFAX.

Marsul va fi urmat de un miting in Piata Victoriei, intre orele 13.30 si 16.00.

Circulatia in Capitala va fi restrictionata in timpul marsului pensionarilor militari, pe traseul pe care vor merge acestia, respectiv Bulevardul Eroilor, strada Stirbei Voda, Calea Victoriei, strada Rosetti, Bulevardul Magheru, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Victoriei, pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, dar si pe strazile ce se intersecteaza cu traseul de deplasare al manifestantilor. Si in Piata Victoriei va fi restrictionat traficul, in timpul mitingului pensionarilor militari.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, pe durata mitingului din Piata Victoriei circulatia va fi resistematizata, cu asigurarea a doua benzi de circulatie pe sens dinspre Bd. Aviatorilor catre Bd. Lascar Catargiu si Cal. Victoriei, iar Pasajul Victoriei va ramane deschis circulatiei rutiere, relateaza Adevarul.

  • Nemultumirile sindicalistilor

La protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate participa pensionari militari din Capitala si din mai multe judete.

Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate sustin ca Guvernul Boc a impus in ultimii doi ani legi care limiteaza drastic drepturile a milioane de cetateni. Acestia ii cer presedintelui Traian Basescu sa intervina in favoarea puterii judecatoresti si a Legislativului, impotriva Executivului.

"Dupa 38 de ani de munca, am fost ofiter, am pierdut 11 milioane aproape jumate. Asa ca diferenta sa o faca domnul Boc", a declarat un pensionar prezent la miting.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Sindicalistii au anuntat proteste inca de luna trecuta.

Citeste si: Cat "ne vor munci" noile prevederi ale Codului Muncii?

Romania, lovita de revolte sociale?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.