Liderii celor cinci confederatii sindicale vor anunta miercuri actiuni de protest, dupa ce vor analiza forma finala a proiectelor Codului Muncii si Codului de dialog social, pe care urmeaza sa le primeasca astazi.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anuntat ca vor avea loc proteste vor fi cu siguranta, in conditiile in care de cele mai multe ori, cei cu care negociaza nu ii iau in seama pe sindicalisti. Confederatiile sindicale trebuia sa primeasca luni formele finale ale proiectelor Codului Muncii si Codului de dialog social, dar pana in prezent acestea nu au ajuns la sindicalisti.

"Ne fusese promis un punct de vedere politic al Cabinetului Boc privind modificarile la Codul Muncii si la cele cinci legi din Codul de dialog social, dar nu am primit nimic. Probabil vom primi maine (marti, n.r.). Oricum, noi vom anunta miercuri programul actiunilor de protest"
, a declarat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, ca BPN al PDL i-a mandatat pe premier si pe ministrul Muncii sa finalizeze in cursul acestei saptamani Codul Muncii, precizand ca nu s-a discutat despre angajarea raspunderii Guvernului pe acest cod.

Reprezentantii sindicatelor s-au intalnit, vineri, la Guvern, pentru a treia oara, cu premierul, pentru a discuta in legatura cu modificarile la Codul Muncii, cea mai importanta tema aflata in diversiune fiind pastrarea sau nu a contractelor colective de munca la nivel national.

Acestia nu s-au inteles insa cu premierul Emil Boc privind pastrarea sau nu a contractelor colective de munca la nivel national, astfel ca decizia finala privind proiectul de modificare a Codului Muncii va fi luata de catre Coalitie.

  • Sindicalistii din cercetare protesteaza, miercuri, la Parlament si Guvern

Nemultumiti de prevederile Legii educatiei si ale ordonantei Guvernului privind cercetarea stiintifica, acestia vor picheta sediul Guvernului, Ministerului Educatiei si Autoritatii Nationala pentru Cercetare Stiintifica, intre orele 8.30 si 10.30, iar de la 11.30 si pana la 13.30 protestul se va muta la sediul Parlamentului, potrivit MEDIAFAX.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.