Peste 60 de vamesi si politisti de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita au fost ridicati, luni dimineata, de lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), in urma descinderilor care au avut loc in vama si la locuintele acestora.

Seful Vamii Albita, Emil Bordeianu, sustine ca descinderile de luni dimineata au vizat doar activitatea politistilor de frontiera, fiind perchezitionate doar birourile din pavilionul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu stiu absolut nimic despre descinderile facute in aceasta dimineata deoarece totul a fost la Politia de Frontiera. Descinderile au avut loc in pavilionul IJPF unde se afla birourile politistilor de frontiera. De la noi niciun lucrator vamal nu a fost intrebat absolut nimic", a declarat seful Vamii Albita, Emil Bordeianu.

Potrivit unor surse judiciare, mare parte dintre angajatii vamali au fost ridicati de anchetatori de la locuintele lor din municipiul Husi, aflat la aproximativ 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei, dar si din comunele apropiate, si sunt adusi la Bucuresti cu dube ale Jandarmeriei.

Din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au fost ridicati aproximativ 15 lucrarori vamali care erau de serviciu la momentul descinderilor, acestia fiind urcati intr-un microbuz al DGA care a plecat din vama spre Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

  • Conform surselor judiciare citate, in urma actiunii DGA au fost ridicati 53 de politisti de frontiera, intre care seful sectorului Albita al Politiei de Frontiera, comisar-sef Daniel Corban, precum si patru sefi de tura. Acestia au fost ridicati fie de la locuintele lor, fie direct din vama, fiind dusi la Bucuresti pentru audieri.

Potrivit acelorasi surse, in urma descinderilor si perchezitiilor de la Vama Albita nu a fost ridicat niciun vames. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Directiei Vamale Iasi, Liana Barbu.

Ea a spus ca in urma descinderilor nu a fost ridicat niciun vames, insa nu a putut oferi detalii despre persoanele ridicate de anchetatori. La randul sau, Marius Costache, adjunctul sefului Punctului de Trecere a Fronterei Albita, a declarat ca nu a fost ridicat niciun lucrator vamal.

Citeste si:
580.000 de parfumuri contrafăcute, băgate în țară cu ajutorul a 2...
2 polițiști și 3 vameși au...

"La ora la care vorbim nu este retinut niciun lucrator vamal si nici nu a fost ridicat de DGA vreun vames. In aceste conditii, activitatea noastra nu este afectata in nici intr-un fel, traficul in Vama Albita desfasurandu-se in conditii normale", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Marius Costache, adjunctul sefului Punctului de Trecere a Frontierei Albita.

Activitatea in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, a fost blocata, luni dimineata, la ora 6.00, in urma unor perchezitii si descinderi de care sunt vizati vamesi si politisti de frontiera suspectati de luare de mita si trafic de tigari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.