Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul in Romania in ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat in legatura cu persoane potential periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plaseaza Romania sub media UE, de 5%.

Statistica se bazeaza pe cazurile raportate de persoane cu varste cuprinse intre 16-74 de ani, care locuiesc in gospodarii cu cel putin un copil in grija.

Totodata, din studiu reiese faptul ca ca doar 3% dintre familiile din Romania care au in grija copii folosesc software de control parental sau filtrare a continutului web, potrivit MEDIAFAX.

La nivelul UE, 14% dintre persoanele responsabile utilizeaza software de control parental, insa cazurile raportate de copii care acceseaza continut inadecvat sau intra in contact cu persoane periculoase au o incidenta de 5%, potrivit Eurostat.

Cele mai multe astfel de cazuri s-au inregistrat in Italia (11%), urmata de Letonia (9%) si Bulgaria (8%), iar cele mai putine in Cipru si Cehia (1%). In Luxemburg, Slovenia, Danemarca, Franta, Finlanda si Austria, intre 20 si 25% dintre gospodarii folosesc softuri de filtrare pentru copii.

Citeste si: Cat timp petrec copiii pe internet?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.