Cristian Paturca va fi inmormantat, vineri, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitala, langa Florian Pittis si Valeriu Sterian, a declarat presedintele Asociatiei "21 Decembrie", Teodor Maries.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Cristian Paturca va ajunge la Cimitirul Bellu vineri dupa pranz, fiind condus pe ultimul drum de la sediul Asociatiei "21 Decembrie", prin Piata Universitatii si prin zona Eroii Revolutiei, informeaza MEDIAFAX.

Desi ultima dorinta a lui Cristian Paturca a fost sa fie incinerat, iar cenusa sa ii fie depusa la troita de la Universitate, familia si prietenii apropiati au ajuns la concluzia ca este mai bine sa fie inmormantat.

"A fost o discutie, miercuri noapte, intre familie, prieteni apropiati, medicii care l-au tratat pe Paturca si toti au ajuns la concluzia ca este mai bine sa il inmormanteze decat sa il incinereze", a spus Teodor Maries.

Maries a mai spus ca, dupa ce s-a luat aceasta hotarare, l-a sunat pe Ion Caramitru si i-a cerut sa intervina pentru ca Paturca sa primeasca un loc de veci "intre motul Pittis si Vali Sterian, prietenii lui buni".

"Ca de obicei, domnul Caramitru a fost un om. Fara niciun comentariu, ne-a ajutat sa rezolvam problema," a precizat Teodor Maries.

Initial, familia luase decizia ca trupul lui Paturca sa fie incinerat, aceasta fiind ultima sa dorinta inainte de a muri, comunicata prin intermediul unor scrisori.

Cristian Paturca, autorul "cantecelor golanilor" intonate de mii de oameni in timpul manifestatiei din Piata Universitatii din 1990, a incetat din viata in 18 ianuarie, la varsta de 46 de ani, dupa o lunga suferinta.

Citeste si: [VIDEO] Autorul "cantecelor golanilor" a murit

[VIDEO] Trupul lui Cristian Paturca a fost depus la Clubul Preoteasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.