Trupul neinsufletit al lui Cristian Paturca a fost depus miercuri la Clubul Preoteasa din Capitala, iar vineri va fi incinerat, familia conformandu-se astfel dorintei fostului artist, care a cerut ca cenusa lui sa fie depusa la troita de la Universitate.

Cristian Paturca a incetat din viata marti, in garsoniera in care locuia cu chirie. [[VIDEO] Autorul "cantecelor golanilor" a murit]

Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu autorului Imnului Golanilor pot veni miercuri la Clubul Preoteasa din Capitala. Trupul lui Paturca va fi mutat, joi, de la Clubul Preoteasa la sediul Asociatiei 21 Decembrie, iar vineri va fi incinerat, a declarat pentru MEDIAFAX liderul organizatiei de revolutionari, Teodor Maries.

Acesta a precizat ca trupul lui Paturca va fi incinerat pentru a-i fi respectata astfel ultima dorinta, comunicata de acesta prin intermediul unor scrisori lasate inainte de a muri.

Maries a povestit ca a gasit scrisorile in garsoniera in care locuia artistul, el predandu-le, in plicurile inchise, fostei sale sotii, in seara zilei de marti.

Teodor Maries a precizat ca intr-una dintre aceste scrisori, care-i era adresata, printre altii, si lui, Paturca isi lua adio si-si cerea iertare "atat de la cei care l-au iubit cat si de la cei care l-au urat".

"Vorbea foarte frumos despre familia lui, despre copil si despre fosta lui sotie", a spus Maries, care a povestit ca unul dintre mesajele din document era: "Am trait pentru tara mea, pentru poporul meu si pentru regele meu".

Liderul organizatiei a povestit ca a predat scrisorile fostei sotii a artistului, Sorana, si ca nu si-a permis sa le citeasca, limitandu-se la a lectura doar partile care-i erau adresate, la invitatia femeii.

Cristian Paturca, autorul "cantecelor golanilor" intonate de mii de oameni in timpul manifestatiei din Piata Universitatii din 1990, avea 46 de ani si suferea de mai mult timp de tuberculoza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.