O comisie formata din reprezentanti ai TVR si ai Camerei Deputatilor efectueaza cercetarea in cazul Adrian Sobaru, insa incidentul ar putea sa nu intre in categoria accidentelor de munca, deoarece a fost o actiune voita, a declarat directorul ITM Bucuresti, Constantin Bujor.

Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a precizat ca din comisia care cerceteaza incidentul de la Palatul Parlamentului fac parte reprezentanti ai TVR, angajatorul lui Adrian Sobaru, si ai Camerei Deputatilor, locul unde s-a produs incidentul.
"ITM, potrivit Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca doar va aviza dosarul de cercetare intocmit de comisia mixta"
, a declarat Constantin Bujor.

Acesta a precizat faptul ca, potrivit legii, ancheta ar trebui finalizata in zece zile lucratoare, existand insa si posibilitatea de prelungire, in conditiile in care in cazul de fata este necesara o declaratie scrisa din partea lui Adrian Sobaru, iar acesta se afla in imposibilitatea de a scrie, relateaza MEDIAFAX.

Directorul general de la ITM Bucuresti a adaugat ca accidentul ar putea sa nu faca parte din categoria accidentelor de munca deoarece a fost o actiune voita, cu elemente de sinucidere, iar evenimentul ar putea fi cercetat in afara muncii
.

Adrian Sobaru este operat astazi de o echipa de medici neurochirurgi si chirurgi buco - maxilo - faciali, starea de sanatate a electricianului TVR fiind stabila.
Acesta prezinta fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului si a globilor oculari, insa nu are nicio leziune care sa ii puna in pericol viata
, declara, joi, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Catalin Carstoiu.

Motivatia tentativei de sinucidere urmeaza sa fie explicata de Adrian Sobaru si de psihologi.

[VIDEO] Tragedie in Parlament: Un barbat s-a aruncat de la balcon

Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor". Sobaru a cazut de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.