O explozie puternica s-a produs ieri intr-un bloc de locuinte din Bacau. Deflagratia a fost urmata de un incendiu ce a cuprins 2 etaje.

[UPDATE]

  • Cate persoane au fost afectate de explozie?
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, Andrei Grecu, pe scara blocului din municipiu, unde, marti dimineata, a avut loc o explozie urmata de un incendiu, erau 15 apartamente in care locuiau 28 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primaria a anuntat ca va pune la dispozitia persoanelor ale caror apartamente au fost afectate de explozie locuri de cazare pana cand reprezentantii Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Bacau vor da acordul ca acestea sa se reintoarca in bloc, insa reprezentantul ISU Bacau nu a putut preciza cand se va intampla acest lucru.

Sursa citata a mai spus ca cea mai mare parte a locatarilor au transmis ca au unde sa stea, cazandu-se la rude sau la prieteni, doar situatia a doua fete care stateau in gazda urmand sa fie rezolvata de catre autoritati.

Echipe ale ISC Bacau vor face o expertiza pentru a stabili daca in urma exploziei constructia mai este sigura.

  • Incidentul s-a soldat cu 3 victime, 2 aflate in stare grava

Doua dintre victimele exploziei produse marti dimineata la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacau sunt in stare grava, avand politraumatisme si arsuri de gradele doi si trei, iar cea de-a treia este in stare stabila, suferind o intoxicatie cu fum.
Victimele au ajuns la spital si, potrivit medicilor, doua dintre ele sunt in stare grava, avand politraumatisme si arsuri de gradele doi si trei si urmand sa fie duse in salile de operatii.

Cea de-a treia victima, o femeie, a suferit o intoxicatie cu fum, medicii spitalului fiind pregatiti sa primeasca si alte victime daca ar mai fi gasite.

  • Locatari din blocul afectat de explozie sustin ca se simtea miros de gaze pe scara blocului de cateva saptamani.

Pompierii din Bacau au reusit, marti, in jurul orei 10.15, sa stinga incendiul care a urmat exploziei puternice produse la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacau
, prefectul judetului, Constantin Scripat, afirmand ca deflagratia s-ar fi putut produce de la reteaua de gaze.
Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Potrivit reprezentantilor Ambulantei Bacau, in prima faza au fost descoperite trei victime, care au fost transportate la Spitalul din Bacau, ultima dintre acestea fiind prinsa sub daramaturi la parterul blocului, unde a avut loc deflagratia. Cel putin doua victime au arsuri, una dintre acestea, un barbat de peste 50 de ani, avand arsuri pe aproape toata suprafata corpului. Prognosticul in cazul evolutiei starii de sanatate a victimelor ramane rezervat, scrie MEDIAFAX.

Prefectul de Bacau, Constantin Scripat, a declarat ca explozia de pe strada Martir Horea din municipiul Bacau a fost foarte puternica si s-ar fi produs de la reteaua de gaze, la ora actuala toate familiile din scara afectata de incendiu si explozie fiind evacuate. Potrivit prefectului, la ora actuala, la fata locului urmau sa soseasca si reprezentanti ai E.ON Gaz, in conditiile in care ardea cu flacara deschisa o teava de gaze.

Citeste si:
De la ce a pornit incendiul de la Ferma Dacilor. Anchetatorii:...
De la ce a pornit incendiul...

Explozia a fost una puternica, toate geamurile si o mare parte din peretii primului etaj afectat fiind distruse sau daramate in totalitate. Mai mult decat atat, se pare ca si geamurile a circa 20 de masini din curtea blocului s-ar fi distrus, scrie Antena3.

Aproximativ 20 de familii au fost evacuate. Prefectul Bacaului cauta solutii pentru cazarea temporara a persoanelor care locuiesc in acest bloc.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.