Aproximativ 159 de deputati locuiesc in hoteluri de lux din Capitala, acolo unde chiria unui apartament incepe de la 2.200 de euro si ajunge la 4.000 de euro.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca tariful maxim platit de Camera Deputatilor pentru cazarea unui deputat la hotel este de 257 lei pe zi, incluzand TVA si taxele hoteliere.

Locul preferat de deputatii nostrii este complexul hotelier Centre Ville, situate in central Bucurestiului, unde cazarea platita , din banii publici, pentru fiecare demnitar, este de 257 de lei pe zi.

Cu toate astea, altii cu gusturi mai “rafinate” prefera sa locuiasca la Marriot sau Royal, insa Gheroghe Barbu ne asigura ca tarifele de cazare pentru acestia nu depasesc suma de 257 de RON pe zi.

"Se platesc 257 RON pe zi, incluzand TVA si taxa hoteliera, la Centre Ville si se plateste acelasi pret pentru cazarea la Marriott, iar la alte hoteluri, sub acest nivel - 240 RON, 230 RON sau 220 RON pe zi", a explicat Gheorghe Barbu.

  • “E mai ieftin ca in 2009”

Potrivit lui Barbu, aceste tarife sunt conforme cu legislatia si sunt mult mai scazute decat ceea ce se platea in anul 2009. El a spus ca atunci cand a preluat functia de secretar general pretul cazarii era de 300 lei pe zi, iar prin negocieri succesive a reusit ca acest tarif sa scada pana la 257 lei, cat este in prezent.

"De cand sunt eu secretar general si Roberta Anastase presedinte, prin negocieri succesive din 2009, am adus acest tarif de la 300 RON la 257 RON cu TVA si taxa hoteliera", a precizat Gheorghe Barbu.

"Au fost negocieri dure, este vorba de hotel de patru stele (complexul Centre Ville), parlamentarii stau de 20 de ani aici, este vorba de demnitari ai statului", a adaugat Barbu.

In complexul hotelier Centre Ville sunt cazati 100 de deputati, iar costul unei camere, pentru o luna de 31 de zile, la un curs valutar de 4,3 lei/euro, este de 1.857 de euro/luna, a precizat Camera Deputatilor.

  • “Noi nu stim cat se cheltuie…ca plateste Camera”

Deputatul PDL de Arad Iustin Cionca Arghir a spus ca este cazat intr-un apartament in actualul Centre Ville, dar nu stie cat costa deoarece plateste Camera Deputatilor. "Am dreptul conform legii sa fiu cazat la hotel ca parlamentar", a adaugat el.
Citeste si:
Suma medie pe care românii o cheltuie anual pe cadouri
Suma medie pe care românii o...

Deputatul PDL de Giurgiu Victor Boiangiu a spus si el ca este cazat la Centre Ville, aratand ca aici a fost repartizat de la Camera Deputatilor, la fel ca si deputatul PDL Doinita Chircu.

Deputatul PDL de Iasi Daniel Oajdea a aratat ca a fost repartizat la Centre Ville, unde are o camera si nu stie cat se plateste pentru ea de la Camera Deputatilor.

Oajdea a apreciat ca solutia cea mai buna pentru cazarea deputatilor ar fi amenajarea si modernizarea unor blocuri aflate langa Palatul Parlamentului. "Solutia ar fi locuinte de serviciu pentru parlamentari, ar costa mult mai putin decat cazarea la hotel. Investitia in amenajarea celor doua blocuri ar fi amortizata in 2-3 ani", a apreciat Oajdea.

El a aratat ca nu este o solutie cazarea deputatilor cu chirie. "Nu putem fi cazati chiar oriunde, pentru ca nu putem sa stam cu grija de a plati intretinerea, cablu tv, sa ne asiguram curatenia, securitate, in loc sa lucram la un proiect de lege", a explicat Daniel Oajdea.

  • “Bunii samariteni”

In schimb, deputatii PDL Mihai Boldea (Galati) si Adrian Badulescu (Teleorman) au precizat ca au inchiriat in Bucuresti cate un apartament deoarece nu erau multumiti de cazarea la hotel.
Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

"Dupa scandalul ca se cheltuiesc un miliard de lei vechi pentru cazarea deputatilor, am inchiriat un apartament cu doua camere in Bucuresti si am plecat de la hotelul Royal, unde se plateau, in 2009, 90 de milioane de lei vechi (9.000 RON) pe luna. Acum platesc pentru chirie 25 de milioane de lei vechi (2.500 RON) pe luna", a afirmat Mihail Boldea.

Nu avem de unde sa stim ce apartament si-a inchiriat deputatul Boldea sau in ce locatie, insa ceea ce stim este ca un apartament de doua camera, decomandat, confor 1, chiar si mobilat frumos il poti, aflat in central Capitalei, il poti inchiria foarte usor la 300 - 350 de euro pe luna, adica aproximativ 1.500 de RON.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.