Pe mai multe drumuri nationale traficul rutier se desfasoara astazi in conditii de iarna sau de vizibilitate redusa, din cauza cetei, informeaza Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Se circula in conditii de iarna in judetelele Iasi, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava, Bacau, pe raza carora a nins abundent in aceasta dimineata. Aici, zapada de pana la 3 centimetri esteafanata sau amestecata cu material antiderapant, relateaza Agerpres.

Se circula cu dificultate si pe portiuni ale unor drumuri nationale ce strabat zone montane, cele mai importante dintre acestea fiind DN7C (Piscul Negru, judetul Arges si Balea-Cascada, judetul Sibiu), DN11B (Targu Secuiesc, judetul Harghita), DN7A (Groapa Seaca - Jiet, judetul Hunedoara si Voineasa - Obarsia Lotrului, judetul Valcea) si DN67C (Novaci - Ranca, judetul Gorj, drum pe care pot urca catre Ranca doar autovehiculele echipate cu anvelope de iarna si cu lanturi antiderapante).

Se circula in conditii de ceata, vizibilitate de aproximativ 100 de metri, pe alocuri, in judetele Prahova (DN1 intre Ploiesti si Baicoi), Suceava si Giurgiu.

Centrul Infotrafic atentioneaza conducatorii auto care circula pe aceste drumuri sa aiba autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului rece, sa ruleze cu viteza adaptata si sa foloseasca cu precadere frana de motor, in conditiile in care meteorologii au prognozat pentru astazi ninsori la munte si in Maramures.

Citeste si: [VIDEO] A venit iarna: Ninge in nordul si centrul tarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.