Ninge abundent in 12 judete din tara. Meteorologii anunta ca va continua sa ninga in mai multe judete, iar temperaturile vor continua sa scada.

  • Ninge in nordul si centrul tarii. Cum se circula?

In judetele Prahova, Gorj, Valcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Brasov, Sibiu, Mures si Harghita ninge abundent, stratul de zapada depus atingand maximum trei centimetri. Circulatia se desfasoara insa fara probleme, in timp ce politistii verifica in trafic daca masinile de peste 3,5 tone care merg pe drumurile din aceste zone sunt echipate cu lanturi,
relateaza MEDIAFAX.

Soferii care merg pe drumurile acoperite cu zapada sau polei sunt sfatuiti sa adapteze viteza la conditiile de drum, sa nu bruscheze comenzile masinii, sa foloseasca luminile de intalnire, sa pastreze o distanta mai mare in mers, sa foloseasca frana de motor si sa se asigure ca functioneaza sistemele de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire. De asemenea, pietonii sunt sfatuiti sa traverseze prin locurile marcate si numai dupa ce se asigura ca soferii le acorda prioritate la trecere.

  • Harghita: Circulatia se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri nationale din cauza zapezii
Toate drumurile nationale din judetul Harghita sunt acoperite in aceasta dimineata de zapada, iar pe anumite artere circulatia se desfasoara ingreunat din cauza ninsorilor, utilajele de deszapezire actionand pentru curatarea carosabilului.

Seful Sectiei Drumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu, a declarat ca intreaga retea de drumuri nationale din judet este acoperita cu zapada de 1-3 centimetri pe carosabil.

Potrivit sursei citate, utilajele de deszapezire actioneaza pentru curatarea drumurilor si imprastie material antiderapant.
Totodata, 12 echipaje de la Politia Rutiera sunt in zonele cu potential ridicat de producere a accidentelor rutiere.
In judetul Harghita, a inceput sa ninga vineri dimineata, la ora 4.00.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

  • Strat de zapada de 60 de centimetri in zona Cota 2000 - Balea Lac

Stratul de zapada in zona Cota 2000 - Balea Lac a atins 60 de centimetri, in urma ninsorilor din ultimele 48 de ore, iar salvamontistii din Arges le atrag atentia turistilor ca echipamentul de iarna este obligatoriu pentru parcurgerea traseelor turistice montane din judet.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Salvamont Arges, stratul continuu de zapada incepe, in general, la altitudini de 1.500 de metri, unde masoara cinci-sapte centimetri, iar zapada este viscolita pe versanti.

"A nins in ultimele 48 de ore, iar stratul de zapada in zona Cota 2000 - Balea Lac are 60 de centimetri. Echipamentul de iarna este obligatoriu pentru parcurgerea traseelor turistice montane din judet, pentru ca altfel parcurgerea traseelor turistice montane din judetul Arges, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, in masivele muntoase Fagaras, Piatra Craiului, Iezer-Papusa si Leaota este un pericol", a declarat Ion Sanduloiu, seful Serviciului Salvamont Arges.


  • Prima ninsoare, la Iasi
Citeste si:
Grila dublă BMW: cum s-a născut și cum a devenit un tuning la modă...
Grila dublă BMW: cum s-a...

Iesenii au avut parte de o surpriza in aceasta dimineata: ninsoare cu fulgi mari. De prima ninsoare s-au bucurat tot astazi si pascanenii, relateaza Adevarul. La Pascani, s-a format deja un prim strat de gheata. Aici, drumul este alunecos, astfel ca soferii trebuie sa circule cu maxima atentie, pentru ca inca nu s-a intervenit cu utilaje.

Din cauza poleiului, se circula in conditii de iarna in judetul Suceava si pe drumul care face legatura intre Moldova si Ardeal din cauza poleiului. Mai multi soferi au ajuns in sant, iar altii au tras pe dreapta
, scrie Realitatea.

Politistii de la Centrul Infotrafic reamintesc obligatia legala pe care o au conducatorii autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Meteorologii au vesti bune doar pentru locuitorii din regiunile sudice, unde temperaturile inca se mentin peste cele normale pentru aceasta perioada, iar ninsorile mai intarzie.

Citeste si:

Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile

Vremea in orasul tau


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.