Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana ( ECC-Net ) au facut o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, numita "Schi Resort-urile din Europa 2010/2011��, cu scopul de a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unei statiuni de schi, in functie de preferinte si preturi, oriunde in Uniunea Europeana.

  • Schiul, Un hobby costisitor

Studiul arata ca, in comparatie cu alte activitati sportive, schiul este unul dintre cele mai scumpe sporturi de agrement atat pentru practicantii lui, cat si pentru statiunile de schi.

• Diferente uriase de pret

Costul unui bilet pentru un adult pe o perioada de 6 zile variaza intre 40 euro in Republica Ceha (Sport areál Klíny) si Lituania (Vilkaviškio rajono slidinink? klubas) si 272 Euro intr-o statiune de schi din Elvetia (St. Moritz). Pretul este de peste sapte ori mai mare comparativ cu cele mai ieftine statiuni din acest raport.

Un caz aparte este statiunea din Allenheads (Marea Britanie). La acest resort au acces la partii, doar membrii care au platit o taxa anuala (37 Euro pentru un adult, 73 euro/familie).

  • Cele mai scumpe statiuni de schi: Elvetia

Cele mai scumpe schi resort-uri se afla in Elvetia. Cea mai scumpa statiune este Saas Fee , urmata de Sierra Nevada ( Spania )si Kronplatz (Italia).

  • Cele mai ieftine statiuni pentru schi


Este important de spus - ca si regula generala - faptul ca cele mai ieftine statiuni de schi sunt cele de dimensiuni mici; cele mai ieftine statiuni ofera numai o partie de 1 km, iar cele mai scumpe ofera o partie de 10 kilometri Dar daca iei in considerare dimensiunea unei statiuni in functie de marimea partiei, exista diferente uriase. Cea mai mica statiune care se incadreaza in categorie (1-10 km) se afla in Cehia iar cea mai ieftina este in Lituania ( aproximativ 140 E/ 6 zile).

Cititi articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.