Sindicalistii le dau bucurestenilor fluturasi prin care ii cheama sa vina la protestul de miercuri. In caz contrar, acestia vor fi obligati sa lucreze 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana si vor fi concediati oricand vrea angajatorul, spun sindicalistii revoltati.

Reprezentantii confederatiilor sindicale distribuie 200.000 de fluturasi la metrou si prin cartierele muncitoresti din Capitala, pentru a-i determina pe bucuresteni sa participe la protestul de miercuri, a declarat marti presedintele Confederatiei National Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, potrivit MEDIAFAX.

In materialele care care contin siglele tuturor confederatiilor sindicale, oamenii sunt informati ca daca tac si inchid ochii, Codul Muncii va fi modificat in defavoarea angajatilor.

"Vei lucra obligatoriu 12 ore pe zi; Vei lucra obligatoriu sase zile/saptamana; Vei fi concediat oricand vrea angajatorul; Vei pierde drepturile din contractul colectiv de munca; Vei pierde dreptul la greva", sunt informatiile transmise bucurestenilor. Acestia sunt indemnati sa se alature protestului si sa spuna "NU" modificarii Codului Muncii, salariilor de mizerie, inghetarii pensiilor, disponibilizarilor, cresterii varstei de pensionare, saraciei si dispretului.

  • "Romania nu e saraca! Romania e capusata, furata si batjocorita", spun confederatiile sindicale in fluturasii distribuiti

Pe cealalta fata a fluturasului, sindicalistii fac apel sa participe la protest bugetarii care au "ajuns de batjocura, cu un salariu derizoriu", pensionarii, daca vor sa traiasca decent din dreptul lor dupa zeci de ani de munca, angajatii, daca vor sa fie protejati de abuzurile patronilor, elevii sau studentii, daca vor un viitor decent in Romania, intreprinzatorii, pentru ca birocratia si coruptia ii sufoca si oricine este revoltat de "halul in care au adus guvernantii aceasta tara".

"Daca taci si inchizi ochii: Ei continua sa fure, tu platesti factura. Salariile si pensiile raman de mizerie; sistemul de educatie ramane subfinantat; personalul sanitar pleaca, spitalele devin pericol public; politistii parasesc sistemul, infractorii fac legea pe strada; agricultura moare, cultura dispare; profiturile pleaca in afara, investitiile sunt zero; taxele si impozitele cresc, la fel si dispretul guvernantilor fata de tine", mai scriu confederatiile in fluturasii distribuiti bucurestenilor.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca reprezentatii tuturor confederatiilor sindicale au gandit distribuirea fluturasilor in trei moduri: la metrou, din usa in usa in cartierele muncitoresti din Capitala si din elicopter, la ultima varianta renuntandu-se din cauza vremii nefavorabile care nu a mai permis acest lucru.

Actiunea de distribuire a inceput de luni la metrou si in cartierele muncitoresti, unde 50 de echipe a cate doua persoane merg "din usa in usa" si impart fluturasii. "Ne intereseaza sa vina cetatenii din Bucuresti. Am facut o chemare generala", a mai spus Hossu.

In partea de jos a fluturasilor, oamenii sunt invitati sa vina in Piata Victoriei in 27 octombrie, la ora 9.00, pentru a fi alaturi de zecile de mii de lucratori care vor sanctiona Guvernul.

Nota: Fotografia releva continutul unor afise care au impanzit Capitala. Sursa acestor afise nu este cunoscuta.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Protestul sindicalistilor blocheaza centrul Capitalei

Cine se mai alatura mitingului de miercuri?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.