Inspectoratul Judetean de Politie Dolj nu a permis voluntarilor mai multor asociatii din Craiova sa picheteze o parte a institutiilor publice, in semn de solidaritate cu familia elevului de la Liceul "Tudor Arghezi" ucis, intrucat nu au primit avizele necesare pentru actiune.

Voluntarii a 17 asociatii ar fi trebuit sa se intalneasca astazi in Piata Prefecturii din Craiova pentru a picheta sediile Politiei, Inspectoratului Scolar Judetean, Judecatoriei Craiova, Tribunalului Dolj si Curtii de Apel Craiova, in semn de solidaritate cu familia lui Andrei Goreci, elevul injunghiat mortal de un alt tanar.

Potrivit Adinei Enache, membra a Centrului Educational de Resurse si Training Craiova, politistii nu au permis desfasurarea actiunii pe motiv ca nu exista autorizatiile necesare din partea Primariei si Jandarmeriei.

"Ne-am adunat astazi cateva persoane, insa cei de la Politie ne-au spus ca nu putem picheta pentru ca nu avem aprobare. Pentru a primi aprobarea, actele necesare trebuiau depuse cu trei zile inainte. Nu am avut timpul necesar pentru ca joi s-a intamplat nenorocirea, iar vineri am fost alaturi de Andrei", a declarat Adina Enache, informeaza MEDIAFAX.

  • Mars al durerii in Craiova

Actiunea de pichetare a institutiilor publice va avea loc insa miercuri, urmand ca joi sa fie organizat un "mars al durerii" pe strazile din Craiova, la care sunt asteptatesa participe aproximativ 200 de persoane.

"Noi am solicitat permisiunea conducerii ISJ Dolj pentru a lasa ca un grup de 20 de elevi de la fiecare liceu din Craiova sa participe alaturi de un profesor la marsul nostru. Cei de la ISJ nu au dorit acest lucru, ceea ce arata ca nu le pasa. Este si o actiune indreptata impotriva violentei si a huliganismului"
, a adaugat Adina Enache.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Dolj, agent Amelia Caprarin, sustine ca actiunile de protest ale voluntarilor celor 17 asociatii sunt in curs de avizare.

Ucigasul din Craiova: "Asta e, l-am omorat. Zece ani pentru un prost!"

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.