Aproape jumatate dintre copiii romi din Europa nu reusesc sa termine liceul, conform unui raport UNESCO, prezentat la Sofia de directorul general al Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura, Irina Bokova, relateaza site-ul Novinite.com.

Raportul, conform caruia romii europeni se confrunta cu riscul saraciei extreme, urmeaza sa fie discutat la prima conferinta mondiala privind asistenta pentru copii si educatie, care va avea loc la Moscova in perioada 27 - 29 septembrie.

"In lipsa educatiei, oamenii ajung mult mai saraci. Aceasta situatie creeaza inegalitati inacceptabile si sporeste tensiunile sociale", a afirmat Bokova, transmite MEDIAFAX.

Raportul UNESCO citeaza mai multe sondaje care indica o atitudine negativa a europenilor fata de romi ca grup etnic, bazata pe stereotipuri si prejudecati vechi de sute de ani.

UNESCO a solicitat in repetate randuri elaborarea de politici guvernamentale in domeniile social si economic, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii romilor.

Romii au ajuns in atentia opiniei publice internationale in august, dupa ce Franta a lansat o campanie de desfiintare a taberelor ilegale si a repatriat circa 1.000 de romi in Bulgaria si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.