O explozie s-a produs luni seara la Maternitatea Giulesti din Capitala, in urma careia au murit patru bebelusi si au fost raniti grav alti sapte.

“In urma exploziei de luni de la Maternitatea Giulesti au murit trei bebelusi”, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, relateaza MEDIAFAX.

Conform unor surse apropiate anchetei, cei trei bebelusi au murit la Maternitatea Giulesti, la scurt timp dupa explozie. Arafat a spus ca cei trei bebelusi care au murit au fost identificati, astfel incat sa le fie anuntate familiile.

Ceilalti opt nou-nascuti au fost dusi la Spitalul Grigore Alexandrescu, in stare foarte grava, avand arsuri peste 50% din suprafata corpului. Directorul de la Spitalul Grigore Alexandrescu, Dan Enescu, a declarat, pentru „Adevarul“: „Cei opt copii sunt in stare deosebit de grava. Patru au arsuri pe 70% - 80% din suprafata corpului si sunt intubati. Ceilalti patru au arsuri pe 40%-50%. Ei sunt acum la Terapie Intesiva pentru Nou-Nascuti si sunt operati: trebuie sa fie curatate toate tesuturile deteriorate si caile respiratorii. Trebuie curatate toate orificiile care au fost afectate in momentul exploziei."

Toti copiii raniti au acelasi tip de arsura, pe aceeasi suprafata de corp, ceea ce indica ipoteza producerii unei explozii, conform surselor citate.

[UPDATE] A patra victima

Un alt bebelus ranit, luni, in explozia de la Maternitatea Giulesti a decedat dupa ce fusese internat in Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, starea lui fiind tot timpul foarte grava, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.

"Este unul dintre bebelusii aflati in stare foarte grava. Din pacate mai exista astfel de cazuri. Numarul decedatilor a crescut, fiind vorba de patru bebelusi", a adaugat Raed Arafat.

  • Ce a produs explozia

Explozia produsa in Sectia Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti ar fi fost declansata de un scurtcircuit, probabil de la o improvizatie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Citeste si:
3 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii bebelușului pe timp de vară
3 sfaturi utile pentru...

Maternitatea Giulesti a fost pusa sub alerta imediat dupa explozie. De asemenea, au fost mobilizate incubatoare si ventilatoare care vor fi aduse de la Spitalul Budimex la Grigore Alexandrescu. Toate gravidele aflate in travaliu au fost evacuate, fiind scoase din spital cinci femei care au fost duse la Spitalul Filantropia, a mai spus subsecretarul de stat.

Totodata, s-a decis evacuarea totala a spitalului, unde mai erau 26 de mame gravide si cinci femei care tocmai au nascut prin cezariana.

La fata locului au fost trimise cinci ambulante de prim ajutor, cinci autospeciale de transport pacienti, patru autospeciale de urgenta, o ambulanta de transport neonatal, un echipaj de descarcerare si mai multe ambulante Sabyc.

Incendiul a izbucnit la sectia Terapie Intensiva, unde sunt mai multi copii, a spus Anca Onofrei, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca incendiul a cuprins o suprafata de 20 - 30 de metri patrati, fiind semnalat la Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.