Social 8 Mai 2019 09:29
Trei noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu au fost raportate la Maternitatea Giulesti.

Cei trei bebelusi, nascuti la Maternitatea Giulesti, au fost internati ulterior la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala, dupa ce la scurt timp dupa externare, starea de sanatate a inceput sa se degradeze.

Avand in vedere ca Maternitatea Giulesti a fost inchisa anul trecut dupa ce 45 de bebelusi au fost infectati cu stafilococ auriu meticilino rezistent, cei de la Grigore Alexandrescu au notificat Directia de Sanatate Publica, scrie Ziare.com.

"S-au prezentat 3 cazuri depistate ulterior cu stafilococ meticilino rezistent, s-a aflat ca au fost nascuti la Maternitatea Giulesti. Au venit la distanta unul la aproape o luna, unul la doua saptamani de la nastere si unul la 5 zile de la nastere.

Doi au fost cu manifestari cutanate si au avut nevoie de spitalizare doar 2-3 zile si unul s-a prezentat cu febra si manifestari respiratorii si este in continuare internat in sectia de pediatrie", a declarat, pentru Europa Fm, Alexandra Raluca, purtator de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Imbolnavirile vin la o jumatate de an dupa ce Maternitatea Giulesti a fost inchisa, tot din cauza stafilococului auriu. Atunci, 45 de copii s-au imbolnavit din cauza bacteriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.