DNA precizeaza, luni, intr-un comunicat remis NewsIn, ca dosarul din 2005 in care este cercetat Dan Diaconescu nu a fost vreodata solutionat sau redeschis, ci a fost conexat la dosarul nou, ca urmare a unui conflict negativ de competenta intre DNA si Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4.

"Dosarul penal conexat in acest moment la cauza precizata mai sus (dosarul din 2009, n.r.) nu a fost vreodata solutionat si nici redeschis, fiind conexat ca urmare a unui conflict negativ de competenta intervenit intre Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, prin care a fost stabilita competenta in favoarea D.N.A. - Sectia de combatere a coruptiei".

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta, pe 15 iulie, lui Dan Diaconescu o noua acuzatie de santaj, sustinand ca acesta a cerut, impreuna cu Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Tardea, au declarat avocatii patronului OTV.

Procurorii sustin ca din suma totala a fost dat un avans de 4.500 de euro, au mai declarat avocatii.

Plangerea in legatura cu presupusele fapte de santaj si amenintare a fost facuta de omul de faceri Petre Tardea in 2005, la DNA, insa Directia a dat atunci NUP, pentru ca santajul nu era considerat o fapta de coruptie, a declarat pe 15 iulie Diaconescu. Totodata, DNA a declinat atunci la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 acest dosar, care a fost solutionat partial si inchis, a mai spus patronul OTV.

Tardea a sponsorizat o emisiune la un alt post de televiziune, care se numea "Eurotombola". De asemenea, Mihai Ghezea, fost director al "Atac la persoana" la acea vreme, era si colaborator al OTV. Pe numele lui Ghezea s-a inceput urmarirea penala in acelasi dosar.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala si pe numele unuia dintre fostii directori ai publicatiei "Atac la persoana", Mihai Ghezea, in dosarul in care jurnalistul Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, care a luat joi la cunostinta invinuirile.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Ancheta continua: Diaconescu, din nou la DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.