Unsprezece corpuri carbonizate au fost scoase dintr-un avion AN 2 care s-a prabusit la Tuzla, a declarat, luni seara, medicul coordonator al Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, Marian Beciu, transmite corespondentul NewsIn.

Un avion AN-2, care apartinea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc si executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare, s-a prabusit luni, in jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla.

La scurt timp dupa decolare, aeronava a pierdut brusc inaltime si s-a prabusit, informeaza Ministerul Apararii Nationale. In urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15.

Cei trei militari raniti au fost transportati de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta si urmeaza sa fie transferati la spitale din Capitala.

Prin ordin al ministrului Apararii Nationale, a fost numita o comisie de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii acestei catastrofe aviatice.

[UPDATE] Unul dintre cei trei raniti a decedat luni noaptea, ridicand la 12 numarul militarilor care si-au pierdut viata in urma accidentului.

Militarul, cu arsuri grave de gradul trei si patru pe aproape tot corpul, care avea o fractura de femur stang, era tinut in viata cu ajutorul aparatelor medicale. Dupa ce a ajuns pe elicopterul din Capitala, ranitul a avut nevoie de resuscitare, insa medicii nu au reusit sa il salveze, desi au depus eforturi indelungate.

Basescu transmite condoleante

Presedintele Traian Basescu a transmis luni un mesaj de condoleante la incetarea din viata a 11 militari, in urma catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla, din judetul Constanta.

"Am primit cu profunda tristete vestea catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla in care 11 militari si-au pierdut viata. In aceste momente de durere, imi exprim solidaritatea cu familiile militarilor care si-au pierdut viata in aceasta catastrofa si le transmit sincere condoleante. Dumnezeu sa-i odihneasca!", este mesajul transmis de presedinte.

Citeste si:
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...
Arad: Primăria demolează...

Comandorul Nicolae Jianu, comandantul Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, a murit in urma parbusirii unui avion AN-2 pe aerodromul Tuzla, alti zece militari si-au pierdut viata in accident, informeaza Ministerul Apararii Nationale, printr-un comunicat remis NewsIn.

Comandorul Jianu, pilot clasa I, instructor de zbor ziua si noaptea, in toate conditiile meteorologice, este cel de-al unsprezecelea militar care si-a pierdut viata in catastrofa aeriana. Era casatorit si avea doi copii.

In catastrofa aviatica de la Tuzla si-au pierdut viata opt militari ai Fortelor Navale si patru militari din Fortele Aeriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.