Ministerul Muncii a platit ajutoare de deces de 115.000 lei familiilor care au suferit pierderi de vieti omenesti in urma inundatiilor din ultimele zile.

"Conform Hotararii Guvernului nr.613/30.06.2010, suma acordata familiei pentru fiecare persoana decedata este de 5.000 de lei, iar ajutoarele au fost platite pentru toate cele 23 de persoane care si-au pierdut viata in urma inundatiilor din judetele Suceava (8 persoane), Botosani (7 persoane), Bacau (doua persoane), Cluj (doua persoane), Caras-Severin (o familie cu doua persoane), Iasi (o persoana) si Alba (o persoana)", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Ministerul Muncii.


Potrivit oficialilor din Ministerul Muncii, banii au fost virati in conturile sinistratilor vineri la ora 10:30.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara joi ca pagubele produse de inundatii ar putea depasi 0,6% din PIB, iar in aceasta situatie Romania va apela la fonduri europene pentru ajutarea sinistratilor, transmite NewsIn.


Guvernul a decis miercuri ca familiile in randul carora au fost inregistrate decese in urma inundatiilor din ultimele zile sa primeasca ajutoare de inmormantare de cate 5.000 lei.

Cititi si: Codul galben de ploi se mentine pana vineri dimineata

Dunarea a atins cote maxime


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.