Precipitatiile cazute masiv in ultimele 24 de ore au produs pagube in 73 de localitati din 23 de judete. Afla bilantul inundatiilor produse in tara!

In ultimele 24 de ore, in urma inundatiilor si cresterii debitelor raurilor au fost afectate 73 de localitati din 23 de judete. In total, au fost inundate 1.587 de locuinte, gospodarii, anexe gospodaresti, curti, gradini si subsoluri, 2811,7 de hectare teren arabil, 3666,3 de hectare pasuni si fanete si 3140 de hectare paduri.

Mai mult, patru drumuri nationale, cinci drumuri judetene si 18 drumuri comunale au fost acoperite de viitura, iar 31 de poduri, 85 de podete si 18 de punti pietonale au fost inundate, informeaza NewsIn.

  • Suceava:
O persoana din comuna Todiresti, judetul Suceava, a fost luata de viitura si este data disparuta, mai multe echipaje de pompieri si jandarmi fiind in cautarea sa, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care anunta ca 23 de judete au fost afectate de inundatiile din ultimele 24 de ore.

  • Galati-Tecuci:
Siretul a inundat Drumul National 25 Galati- Tecuci pe o portiune de 25-30 de metri, intre localitatile Sendreni si Movileni, iar autoritatile au decis devierea traficului pe Drumul Judetean 251, prin Pechea. Autoritatile sunt in alerta maxima si monitorizeaza debitele cursurilor de apa din judet si starea digurilor. Peste 50 de lucratori ai Sistemului de Gospodarire a Apelor patruleaza permanent si intaresc taluzurile acolo unde este nevoie, iar 60 de militari si 60 de ofiteri si subofiteri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sunt in dispozitiv, pregatiti de interventie in caz de necesitate.

  • Brasov
Apele Oltului s-au revarsat si in judetul Brasov, inundand 1.826 de hectare de teren si 49 de gospodarii din comunele Comana, Ungra si Cata. In comuna Comana, e o suprafata de 200 metri apele au depasit digul de protectie, intervenindu-se cu cinci autospeciale pentru scoaterea materialelor aduse de viitura si a fost inaltat cu piatra digul de protectie in zona unui pod. Au fost afectate si doua drumuri comunale care au fost partial inundate, iar pe drumul judetean din zona se circula cu greutate pe o portiune de circa doi kilometri.
Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

  • Neamt
Peste 1.200 de locuinte, gospodarii si anexe gospodaresti au fost afectate de inundatii in 11 localitati din judetul Neamt, iar aproape 500 de case sunt izolate, potrivit unui raport remis presei, luni, de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgente, transmite corespondentul NewsIn. Cea mai grava situatie este in satul Slobozia, langa orasul Roznov, unde 507 de gospodarii, 79 de case, 269 de anexe si peste 700 de curti si gradini au fost inundate. Alte cateva sute de gospodarii au mai fost afectate in localitatile Bicaz Chei, Damuc, Bodesti, Girov, Costisa, Grumazesti, Tarcau si Cracaoani.

In comuna Damuc, 360 de locuinte sunt izolate, DJ 127A fiind rupt pe o portiune de 500 m (sat Hoisurez), iar zece poduri au fost distruse total (sat Damuc). Alte 120 de locuinte sunt izolate in satele Ivanes (comuna Bicaz Chei) si Oslobeni (comuna Bodesti), dupa ce viiturile au distrus partial doua drumuri si un pod.

Citeste si:
16 irakieni, descoperiti pe malul Dunarii dupa ce au trecut granita
16 irakieni,  descoperiti pe...

  • Covasna
Inundatiile din ultimele zile au inundat patru drumuri din judetul Covasna, in timp ce, luni, noua persoane au fost evacuate din trei localitati, dupa ce gospodariile lor au fost inundate. Din cauza revarsarii Raului Negru, pana in prezent sunt blocate doua drumuri judetene - DJ 112 B intre localitatile Ozun si Magherus si DJ 103 B intre Ozun si Bicfalau, si drumurile comunale 19 la intersectia cu DN 13 E intre Reci si Bita si DC 18 la intrarea in satul Let.

Bilantul inundatiilor: 85 de localitati afectate si o persoana decedata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.