Mai multi participanti prezenti la protestul de ieri din fata Palatul Parlamentului au incercat sa forteze intrarea in cladire si s-au imbrancit cu jandarmii in timp ce doreau sa intre in curtea cladirii impreuna cu reprezentanti ai PSD.

Sindicalistii au inceput sa paraseasca in masa protestul organizat la Parlament inca de la ora 13.00, din cauza caldurii foarte mari. Organizat de principalele cinci confederatii sindicale din Romania, protestul a adus la Palatul Parlamentului, pe durata a peste sase ore, cateva mii de sindicalisti, la care s-au alaturat reprezentanti ai organizatiilor de pensionari.

  • 18 persoane au lesinat dupa ce au stat in soare la protestul sindical
Canicula i-a invins oana la urma pe majoritatea participantilor la mitingul sindical de din fata Palatului Parlamentului, unde 18 persoane au lesinat, iar alte sute de protestatari au parasit zona.

Dintre cei carora li s-a facut rau din cauza caldurii, trei persoane au fost transportate la spital, pentru a primi ingrijiri medicale. In aceeasi situatie s-a aflat si un reporter TV, potrivit autoritatilor.

Dupa ce nu au reusit sa intre in curtea cladirii, protestatarii au ales alta metoda pentru a atrage atentia: au blocat traficul rutier din zona, scrie NewsIn. Politia rutiera a Capitalei a decis oprirea traficului rutier pe bulevardul Izvor din Capitala, intre bulevardul Libertatii si strada B. P. Hasdeu, ca masura pentru siguranta participantilor la protestul sindical.

  • Sindicalistii au protestat fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern si pentru a sustine motiunea de cenzura la adresa cabinetului Boc. Protestarii au fluierat si scandat impotriva Executivului si a presedintelui Traian Basescu, agitand pancarte cu mesaje ca "Ceausestii impuscati/Astia merita spanzurati" sau "Basescu, calaul batranilor''.
  • Protestatarii au spart un monitor pe care urmareau transmisia in direct, din Parlament, urmand ca Manifestatia sa degenereze in lupte cu jandarmii.
  • Sindicalistii au adus cu ei portrete si manechine ce reprezinta siluetele ministrilor prezenti la Parlament, carora le-au dat foc.
Cinci protestatari au primit ingrijiri medicale de la echipa medicala a Ambulantei Bucuresti care asigura asistenta de urgenta, dupa ce au reclamat ameteli si cefalee.

Participantii la mitingul sindical de la Palatul Parlamentului au fost inlocuiti, incepand cu ora 11.00, de schimbul doi de protestatari, din pricina caniculei si a dorintei organizatorilor de a acoperi intervalul orar 9.00-16.00. Al doilea lot de sindicalistii a venit in autocare parcate, in majoritate, in Piata Constitutiei. Pentru a lupta cu canicula, protestatarii se apara de soare cu sepci, batiste si chiar cu pancartele pe care sunt scrise mesaje contra guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

La Parlament au fost prezenti 800 de jandarmi si 200 de agenti de la Politia Rutiera.

20.000 de persoane ies astazi in strada


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.