Zeci de pensionari galateni au pichetat marti sediul Ministerului Muncii si Palatul Parlamentului, unde au format un lant uman pentru a impiedica accesul presedintelui Traian Basescu in cladire.

Liderul pensionarilor, Toader Cristea, a declarat, la Realitatea TV, ca protestatarii vor sta in fata Ministerului Muncii timp de doar o ora, si ca ar vrea sa aiba o scurta intalnire cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, scrie NewsIn.

"Am venit in numar mic pentru ca nu am avut bani de transport. Avem lant la noi si ne vom lega, ca sa formam un lant uman la Parlament, daca il vom vedea pe presedintele Traian Basescu...nici nu stim pe care poarta o sa intre", a mai spus Toader Cristea.

Dupa ora 11.00 pensionarii galateni si-au mutat protestul la Palatul Parlamentului, unde li s-au alaturat pensionari din Bucuresti si Arges. Protestatarii cer ca pensiile sub 1.500 de lei sa nu fie afectate de taierile anuntate de Guvern.

Pensionarii au plecat de la ora 5 din Galati, cu doua microbuze, pentru a se asigura ca vor ajunge la Parlament inaintea presedintelui Basescu.

La Galati, Alianta Europensionarilor si alte organizatii de profil au iesit in strada in fiecare luna, de la inceputul acestui an, cerand cresterea pensiilor. Pe 12 mai, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat posibilitatea reducerii pensiilor cu 15% in scopul diminuarii cheltuielilor bugetare, pensionarii din Galati au devenit violenti, in timpul unui pichet. Aproape 700 de batrani au spart primul cordon de securitate, au blocat pentru mai bine de un sfert de ora strada Domneasca, una dintre cele mai circulate din Galati, si au fortat intrarea in sediul Prefecturii, fiind opriti de jandarmii din al doilea cordon de securitate. Ei au scandat atunci lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale si au cerut demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului Boc.

[Basescu, "interzis" in Parlament!]

Citeste si:
Schimbare importantă la Pilonul II de pensii. Milioane de oameni...
Schimbare importantă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.