Noul nor de cenusa vulcanica, care luni a avansat treptat spre est, va parasi complet teritoriul tarii pana astazi la ora 9.00, anunta Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de noua eruptie a vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, relateaza NewsIn.

Conform ultimelor actualizari ale prognozei, elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), pe parcursul zilei de luni, norul de cenusa vulcanica prezent deasupra Romaniei a avansat treptat catre est, astfel ca pana marti, orele 09.00, acesta va parasi complet teritoriul Romaniei.

Luni, reprezentantii Ministerului Mediului au anuntat ca noul nor de cenusa vulcanica, va avansa treptat spre est si se va pozitiona, pana marti dimineata la ora 03.00, peste cea mai mare parte a tarii.

Potrivit rezultatului modelului de dispersie si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, specialistii considera ca in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica pe teritoriul Romaniei.

Cititi si: Vulcanul din Islanda provoaca un alt nor de cenusa!

Traficul aerian, la mila norului de cenusa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.