Social 29 Iulie 2009 12:30
Fete intre 16 si 24 de ani erau aduse in weekend la clinica pentru a li se recolta ovule, dupa care erau recompensate, a sustinut in istanta procurorul care a cerut arestarea patronilor clinicii Sabyc. Acesta isi bazeaza afirmatiile pe declaratiile mai multor donatori si martori sub acoperire
Magistratul a atras atentia asupra a doua declaratii, cea a unei donatoare pe nume Gina Chelaru, care a aratat ca dupa recoltare a ramas cu un sindrom de hiperstimulare ovariana, afectiune ce i-a afectat sanatatea, dar si cea a unui medic din cadrul Sabyc, care a declarat ca in clinica a observat mai multe activitati in contradictie cu normele legale.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul impotriva mandatului de arestare de 29 de zile emis de Tribunalul Bucuresti. Patronul clinicii, Harry Mironescu, si fiul acestuia au negat acuzatiile procurorului si au cerut cerectarea in libertate.

Avocatul apararii a declarat in instanta ca nu este vorba de fete sarace, "daca privim atent ca printre donatoare se regasesc si unele mici staruri ale showbizului romanesc". Acesta a refuzat insa sa dea nume. [Vedete din showbiz, printre donatorii Sabyc]

200.000 de euro, profit saptamanal

Procurorul a mai aratat ca profitul clinicii era de aproximativ 200.000 de euro/ pe saptamana,aproximativ 10 paciente fiind aduse zilnic din Israel pentru fertilizare "in vitro".

Cititi mai multe in Adevarul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.