Social 4 Martie 2009 14:00
UPDATE: Circulatia a fost reluata pe ruta Campina-Bucuresti dupa incidentul de miercuri dimineata, cei aproximativ 300 de calatori aflati in trenul international Budapesta-Bucuresti plecand, in jurul orei 12.00, spre Capitala.

Incendiul de la locomotiva trenului international care a luat foc in apropiere de Campina a fost stins de pompierii militari.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, incendiul a fost provocat de supraincalzirea unui compresor de ulei.

"Trenurile de persoane care circula pe aceasta ruta au avut intarzieri, miercuri dimineata, cuprinse intre 20 si 87 de minute", a precizat, pentru NewsIn, directorul de comunicare din cadrul CFR, Alexandru Dumitrescu.

Locomotiva unui tren international care venea de la Budapesta spre Bucuresti a luat foc astazi intre localitatile prahovene Floresti si Campina, aproximativ 300 de pasageri fiind afectati de acest incident.

Potrivit sefului Politiei Transporturi Feroviare Prahova, Stelian Parepa, incendiul a fost observat de mecanicul locomotivei, care a observat ca din camera din spatele locomotivei iesea foc. Acesta a alertat imediat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, pompierii realizand impamantarea circuitelor locomotivei, pentru evitarea electrocutarii, relateaza NewsIn.

"Trenul trebuia sa ajunga la 10.28 in Bucuresti. Acesta inregistrase deja o intarziere de peste o ora cand a ajuns in Gara Campina. Dupa ce a parasit aceasta statie, mecanicul locomotivei a observat ca din camera din spatele locomotivei iesea foc. Momentan, incendiul a fost stins si locomotiva izolata, calatorii asteptand in vagoane sosirea unei alte locmotive care sa preia trenul", a precizat Parepa.

Potrivit lui Stelian Parepa, cauzele tehnice nu se cunosc inca, urmand a fi stabilite de o comisie formata din inspectorii Societatii Cailor Ferate Romane. Acesta a declarat ca niciun pasager nu a avut de suferit.

Directorul de comunicare CFR Alexandru Dumitrescu a declarat pentru NewsIn ca incendiul s-a declansat pe cand locomotiva se afla la 5 kilometri de Campina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.