Publicatia moldoveana Ziarul de Garda informeaza ca are semnale ca unele dintre tinerele retinute de politie in timpul protestelor de saptamana trecuta au fost abuzate sexual.
"Tinerele retinute la politie care au opus rezistenta propunerilor de cooperare cu politia au fost supuse abuzurilor fizice, dar si violentelor sexuale. Acest lucru a fost confirmat de unul dintre lucratorii medicali care a examinat unii dintre tineri pe parcursul acestor zile, in cadrul Comisariatelor de politie", scrie Ziarul de Garda.

Contactat de publicatia citata, Comisariatul General de politie a declarat nu sunt arestate tinere si ca nu exista informatii despre asemenea cazuri

Pe de alta parte, potrivit NewsIn, doua dintre jurnalistele Ziarului de Garda au fost amenintate cu abuzuri sexuala de catre reprezentantii fortelor de ordine in cadrul unui incident din 8 aprilie din spatele Guvernului.

Ziarul de Garda publica doua numere de telefon al Amnesty Moldova, la care se pot semnala cazuri de abuzuri ale politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.