Mircea Geoana, presedintele PSD, cumnatul sau Ionut Costea, director regional al BERD, precum si fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu apar intr-un dosar penal la Parchetul General, in care pagubele aduse Romaniei depasesc 100 de milioane de dolari.

Cu vreo luna inainte de inundatii, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a pus sechestru pe bugetul alocat Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) din cadrul Ministerului Agriculturii, pentru o gaura de 100 de milioane de dolari. Daca nu se intervenea cu o ordonanta de urgenta, inundatiile ar fi facut victime omenesti de-a lungul Dunarii deoarece nu se puteau folosi banii SNIF destinati unor astfel de calamitati naturale. Cel care l-a acuzat cel mai tare pe ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur de incapacitate de gestionare a crizei a fost tocmai presedintele PSD, Mircea Geoana, implicat cu numele sau in scandalul pierderii a 100 de milioane de dolari.

Geoana si Costea au adus capusa in Romania

Potrivit unor surse judiciare, Geoana, inca din 1997, pe vremea cand era ambasador in SUA si mai apoi ministru de Externe, impreuna cu cumnatul sau Ionut Costea au facut lobby pe langa Guvernul Romaniei pentru firma americana "Transchem Finance & Trade Corp", care a beneficiat de un imprumut de 160 de milioane de dolari, garantat de statul roman, pentru modernizarea agriculturii noastre, prin Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii. Managementul programului a fost asigurat de firma Transag Production Company SRL, administrata de cetateni americani si un israelian. Totul a fost un fiasco.

Tanasescu a sustinut firma parazit

Dupa 2001, desi se cunosteau modul pagubos in care actioneaza "Transchem Finance&Trade Corp", Ionut Costea a continuat sa sustina aceasta firma din postura sa de director regional al BERD. Demersurile lui Costea au fost sustinute de ministrul de Externe de atunci, Mircea Geoana, si chiar de catre ministrul de Finante Mihai Tanasescu (medalion). Proiectul de asa-zisa agricultura de performata s-a incheiat in 2004, cu un prejudiciu adus statului roman de circa 100 de milioane de dolari.

Citeste si:
Oala sub presiune electrică: tehnologia care economisește timp și...
Oala sub presiune electrică:...

Statul roman a platit pagubele

Statul roman a fost obligat sa ramburseze imprumutul extern in locul firmelor americane "Transchem" si "Transag Production Campany" deoarece l-a garantat. In 2005, Sebastian Bodu a pus sechestru pe conturile SNIF din cadrul Ministerului Agriculturii, pentru recuperarea celor circa 100 de milioane de dolari. Ministerul Agriculturii a facut un control si a sesizat Parchetul General inca din februarie 2005. Parchetul inca nu a anuntat finalizarea cercetarilor.

Razbunatorul Mircea Geoana, presedintele PSD, cere astazi demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, cel care in 2005 l-a incondeiat in sesizarea penala, pentru gaura de 100 de milioane de dolari


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.