Comisiile juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului au validat, marti, propunerea PSD pentru functia de Avocat al Poporului in persoana lui Crisu Anastasiu, care a obtinut 20 de voturi din partea parlamentarilor juristi la finalul audierii.

De asemenea, fostul senator Peter Eckstein Kovacs, propus de UDMR, pentru pozitia de Avocat al Poporului a obtinut 5 voturi favorabile, in timp ce Gheorghe Iancu, sustinut de PDL, dupa ce a mai ocupat aceasta functie, a obtinut doar trei voturi favorabile.

Potrivit MEDIAFAX, plenul celor doua Camere ale Parlamentului va decide marti numirea noului Avocat al Poporului, subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL, ca le va scrie oficial liderilor PDL si UDMR, Vasile Blaga si Kelemen Hunor, pentru a avea o intalnire in cel mai scurt timp privind un acord intre principalele forte reprezentate in Parlament legat de numirea Avocatului Poporului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.