Guvernul Romaniei a prezentat lista chiriasilor RA-APPS, pe care figureaza oameni precum Daniel Funeriu, Gabriel Cotabita, Mioara Roman si Ion Tiriac.

Potrivit realitatea.net, printre documentele publicate de Guvern figureaza si o lista a persoanelor fizice "care nu mai sunt indreptatite sa detina o locuinta de serviciu".

Premierul Victor Ponta a declarati, marti, ca Guvern va pastra 20-30 de apartamente pentru demnitari, restul urmand sa fie vandute.

"Maine (miercuri, n.r.) dau prima lista a celor care au locuinta cu nume, functie, suprafata si cat platesc la chirie. Nu scot pe nimeni de pe lista, in primul rand, apoi vin si stabilim. Guvernul nu este agentie imobiliara. Guvernul are cativa demnitari. Pentru ei tin 20-30-50 de apartamente, si din vilele de protocol tinem 10. Restul, haideti sa le vindem", a declarat Ponta la Realitatea TV.

Pe lista chiriasilor figureaza inca fostul ministru Nicolae Serban (chirie de 600,54 euro pentru 154 mp, aflat in litigiu pentru pretentii+evacuare apartament, pretentii+evacuare loc parcare), Mioara Roman (6.205 euro pentru 366 mp, pretentii+reziliere+evacuare), Gelu Voican Voiculescu (3.488 euro pentru 291 mp, pretentii+reziliere+evacuare), actrita Rodica Mandache (393 euro pentru 115 mp, evacuare), Ilie Ilascu (429 euro pentru 132 mp).

Pe lista mai apar Adrian Severin (790 euro pentru 192 mp), Mircea Malita (494 euro pentru 139 mp), Elena Ceausescu, sotia generalului Ilie Ceausescu, fratele lui Nicolae Ceausescu (1.428 euro pentru 117 mp), Gabriel Cotabita (216 euro pentru 78 mp), Mircea Geoana (3.195 euro pentru 8 camere de 246 mp), Rolea Gusa, sotia generalului Gusa (1.450 euro pentru 248 mp).

In dreptul lui Ion Tiriac, scrie "imobil partial in administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafata utila 214,56 mp si o chirie de 26.897,09 euro, cea mai mare suma din lista RA-APPS. In functie de numarul de camere si suprafata, chiriile variaza intre cateva mii de euro si cateva sute de lei.

"Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. In locatie, o camera la parter si la subsol, statul a demonstrat ca nu i-a apartinut proprietarului si de aceea eu platesc chirie. De asemenea, platesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tariceanu cand a dat legea pentru o parte din teren unde se afla casa si care este al statului", a declarat Ion Tiriac, citat de MEDIAFAX.

Documentele publicate pe site-ul Guvernului:

Lista cu toate persoanele fizice
Situatia persoanelor fizice care detin locuinte de protocol
Situatia persoanelor fizice care nu mai sunt indreptatite
Situatia persoanelor fizice care detin locuinte de serviciu

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.