Votul Parlamentului pentru Guvernul USL poate sfarsi o lume politica a dezbinarii si arogantei, a declarat Ponta in discursul sau.

"Lumea creata de divinitate nu se sfarseste nici pentru crestini, nici pentru mayasi, dar o lume politica se poate sfarsi", a spus Ponta in plenul Parlamentului, pentru votul de investitura al Guvernului.

El a facut referire la guvernarea PDL, sustinand ca aceasta a fost caracterizata de ura, dezbinare, austeritate dublata de delapidarea si jaful banului public, incompetenta, dispret si aroganta fata de electorat, fapte care au condus la o sanctiune politica exprimata prin vot si care trebuie intelese inclusiv de noua putere ca o lectie comuna, pentru a fi evitate in viitor.

Premierul a vorbit si despre contextul extern, in masura in care Romania ar trebui sa aiba o pozite mai demna in Uniunea Europeana.

"Romania trebuie sa aiba o pozitie mult mai clara si mult mai demna in ceea ce inseamna constructia europeana. Nu vreau sa cred ca in anii care urmeaza vom sta la Bucuresti sau vom merge la Bruxelles doar ca sa luam la cunostinta despre ceea ce au decis alte tari. Romania nu este doar a saptea tara ca marime in Uniunea Europeana, dar este o tara care poate in mod real sa contribuie la constructia europeana, o tara in care niciun fel de disputa politica nu a reusit sa zdruncine fundamental pro-europenismul societatii noastre si cred ca Romania nu poate sa mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta le-a cerut parlamentarilor sa fie de acord sa colaboreze pentru o noua Constitutie care sa evite noi conflicte institutionale, pentru reorganizarea administrativa a tarii si pentru schimbarea actualului sistem electoral, care a generat "grave derapaje" de la vointa electoratului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.