Liderul PNL Crin Antonescu spune, replicand unor afirmatii ale presedintelui Traian Basescu de marti seara, ca este "perfect sanatos", nu este "bolnav de nimic, nici macar de somn" si ca, daca presedintele ignora "un vot coplesitor", USL are varianta suspendarii.

"In ceea ce ma priveste, sunt perfect sanatos, nu sunt bolnav de nimic, nici macar de somn. Presedintele face ce a mai facut si alta data, la nivelul asta a ajuns, la nivelul asta este. (...) In ceea ce priveste epitetele pe care i le-a adresat domnului Ponta, iarasi, cred ca poate oricine sa judece in ce masura un asemenea limbaj este compatibil cu o functie de demnitate in stat oarecare, o functie de demnitate publica, nemaivorbind de cea suprema", a spus Antonescu, la RTV.

El a afirmat inca o data ca, daca USL obtine majoritatea absoluta a mandatelor in Parlament, presedintele va fi anuntat ca Victor Ponta este nominalizarea pentru functia de premier.

"De multa vreme si, in orice caz, oficial, in aceasta campanie electorala, noi le spunem oamenilor foarte cinstit: daca votati USL si daca USL obtine majoritatea absoluta a mandatelor in Parlament, atunci sa stiti ca premier va fi Victor Ponta. Cu alte cuvinte, oamenii care voteaza USL trebuie sa stie ca dau un vot pentru ca Victor Ponta sa fie prim ministru. Daca acesta va fi rezultatul alegerilor, Victor Ponta va fi prim ministru. Indiferent cu ce animal il poate asemui cineva ca Traian Basescu, indiferent ca cineva ca Traian Basescu vrea sau nu vrea", a adaugat presedintele PNL.

Antonescu a fost intrebat ce se va intampla, din punct de vedere al USL, in situatia in care aceasta nominalizare ar fi respinsa de presedinte.

"Este foarte simplu. Nu exista decat un singur raspuns. Am spus-o de nu stiu cate ori si pesemne ca daca o voi spune si in aceasta seara (marti seara - n.r.), raspunzandu-va, logic, direct, la o intrebare, pesemne ca maine veti titra din nou: «Antonescu, obsedat de suspendare», «Antonescu il suspenda a nu stiu cata oara pe Basescu», «Antonescu nu are alt proiect politic decat suspendarea». Probabil ca asta se va intampla. Nu am ce sa fac, daca vreau sa va raspund la intrebare - si vreau sa va raspund - va spun asa: daca presedintele in functiune ignora, incalca, batjocoreste inca o data un vot coplesitor, categoric, al cetatenilor romani, atunci noi avem doua posibilitati. Fie sa le spunem acestor oameni: domnule, v-am cerut degeaba sa ne votati, noi nu avem ce sa facem, nu vrea domnul Basescu, ca nu vrea dansul, ca-l considera pe Ponta porc sau ca-l considera mincinos sau ca nu ii place, asa ca, ne scuzati, ati venit degeaba la vot; sau a doua, sa il suspendam din nou pe domnul Traian Basescu. Nimeni nu doreste aceasta suspendare. Noi dorim sa obtinem aceasta majoritate si, daca o vom obtine, sa lucram cu ea. Sa avem o majoritate parlamentara, un guvern puternic, care sa ia niste masuri, o majoritate care sa legifereze. Sunt foarte multe lucruri de facut in aceasta tara si noi ne angajam sa le facem, prin programul nostru politic. Daca, insa, asta se va intampla si vom fi impiedicati, nu avem alta varianta decat cele doua si, categoric, vom merge pe varianta suspendarii", a raspuns el.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta e ca "un pisicut" in discutiile cu el, afirmand totodata ca aceasta este "mitoman", "cum e Crin Antonescu bolnav de somn".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.