Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat joi la deschiderea Targului de Turism ca daca se va demonstra suspiciunea de incompatibilitate nu va mai fi niciodata ministru, insa in caz contrar asteapta demisiile celor care l-au acuzat.

"Este vorba de suspiciune de incompatibilitate, asa cum am primit adresa de la ANI. In momentul in care voi avea o decizie definitiva de la justitie, daca se va demonstra ca am fost incompatibil, eu, Eduard Hellvig, niciodata nu voi mai fi ministru in Romania, asta garantez", a spus Hellvig, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca daca insa se va demonstra ca suspiciuniea de incompatibilitate nu este adevarata asteapta demisia celor care "au dat acest document".

Hellvig a spus ca a vorbit cu premierul Victor Ponta de mai multe ori, iar vineri va depune contestatie la decizia ANI si va astepta raspunsul justitiei.

"Am speranta sa primesc raspunsul cat mai repede, in doua saptamani. Cred ca probabil de luni intru in concediu de campanie electorala", a mai spus el.

ANI a anuntat vineri, prima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre ministrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop si de catre secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Citeste si: Reactiile demnitarilor cercetati de ANI: "Este o mizerie!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.