Victor Ponta s-a laudat joi ca a adus oameni competenti la conducerea Romaniei. Vineri, ANI cerceteaza patru demnitari, dintre care trei sunt ministri.

Agentia Nationala de Integritate l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat in calitate de ministru interimar al Educatiei ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.

In acelasi timp, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obtinuti in ultimele cinci luni, astfel ca Agentia Nationala de Intergritate a sesizat Oficiul pentru Spalarea Banilor, dar si Comisia de cercetare a averilor a Curtii de Apel Oradea.

Ponta despre ancheta ANI: Astfel de situatii nu ar trebui folosite politic

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a fost gasit incompatibil.

De asemenea, Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care a constatat faptul ca pe langa functia din cadrul Executivului a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice, scrie MEDIAFAX.

Citeste si Reactiile demnitarilor cercetati de ANI: "Este o mizerie!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.