Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii, transmite MEDIAFAX.

Raed Arafat ar urma sa depuna, in cursul zilei de miercuri, juramantul de investitura.

La inceputul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sanatatii, printr-un decret semnat de catre presedintele Traian Basescu.

Ponta a aratat atunci ca subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit sa ocupe postul de ministru si ca, in calitate de sef al Guvernului, nici nu intentioneaza sa desemneze o alta persoana ca ministru pana la alegerile parlamentare din luna decembrie.

In 2 octombrie, premierul spunea ca Raed Arafat l-a informat ca nu vrea sa detina portofoliul Sanatatii dupa alegeri, in noul Guvern, el precizand ca, in aceasta situatie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat si o strategie clare.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar dupa ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii. Potrivit Constitutiei, art.107, alin.4, desemnarea de catre presedintele Romaniei a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioada de cel mult 45 de zile.

Premierul anunta, in 26 octombrie, ca, la expirarea celor 45 de zile in care are dreptul sa ocupe postul de ministru interimar al Sanatatii, va desemna un alt membru al Guvernului sa exercite aceasta functie, precizand insa ca, de fapt, ministerul este condus de catre subsecretarul de stat Raed Arafat

"In momentul in care se formeaza noul guvern in mod sigur voi numi un alt ministru. Pana atunci, la expirarea celor 45 de zile in care am eu dreptul sa vorbesc formal, sa acopar functia de ministru al Sanatatii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care sa asigure formal conducerea, insa in fapt o face Raed Arafat", a spus Ponta la RTV.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.