Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca "unele forte politice au facut lobby" contra candidaturii sale pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi. 

"Sigur ca am anumite idei legate de ce a generat acest vot. Vreau doar sa va prezint un caz similar: a fost candidatul irlandez, a primit un vot negativ in comisia de control bugetar a Parlamentului European si dupa aia in plen a obtinut un vot important in favoarea lui. Cum a obtinut acest vot? In conditiile in care a existat o mobilizare extraordinara a tuturor fortelor politice irlandeze si printr-un lobby extrem de sustinut, s-a obtinut un rezultat pozitiv. In cazul meu, nu numai ca n-a existat un asemenea demers. In cazul meu, din informatiile pe care le am eu, s-a continuat a se sustine de catre unii din tara ca nu merit aceasta pozitie. De altfel, unii au si recunoscut public ca au votat contra mea si au oferit fel de fel de argumentatii. Unele forte politice au facut lobby in defavoarea, deci contra candidaturii mele", a declarat Orban, potrivit realitatea.net.

Intrebat daca ar accepta postul de ministru al Afacerilor Europene si dupa alegerile parlamentare, Leonard Orban a raspuns: "Deocamdata ma gandesc si o sa iau o decizie in urmatoarele zile. Deocamdata imi continui activitatea si am timp sa ma gandesc ce voi face in continuare".

Citeste si: Leonard Orban, respins de PE pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.