Ministerul Agriculturii, Daniel Constantin, le-a spus, marti, in plen, deputatilor PDL, care au initiat motiunea pe tema agriculturii, ca a observat obsesia pe care acestia o au pentru presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, si ca sunt "urmasii lui Traian, din pacate ai lui Traian Basescu". 

"Am remarcat, prin comportamentul dumneavoastra, obsesia pe care o aveti pentru presedintele fondator al PC si sunteti adevaratii urmasi ai lui Traian, din pacate ai lui Traian Basescu, cum spunea cineva din partidul dumneavoastra", le-a spus Constantin deputatilor PDL la dezbaterea motiunii simple pe tema agriculturii, transmite MEDIAFAX.

El a precizat, in legatura cu Institutul de Cercetari Alimentare, ca, pana la venirea sa la conducerea Ministerului Agriculturii, in 4 ani, niciun jurist din cadrul ministerului nu s-a prezentat la nicio actiune in instanta sa apere acest minister.

"Precizez in legatura cu Institutul de Cercetari Alimentare ca in 4 ani, pana la numirea mea in functia de ministru, nici macar un jurist din cadrul Ministerului Agriculturii nu s-a prezentat la nicio actiune in instanta sa apere acest minister. Prima data s-a intamplat atunci cand am fost numit ministru al Agriculturii. Procesul la care faceti referinta este pe rolul instantei si, daca dumneavoastra v-ati obisnuit sa intervina cineva in proces, va spun cu sinceritate ca este rolul instantei sa judece intr-o directie sau alta", a spus Constantin.

PDL vs. USL: Scandal intre fostul si actualul ministru al Agriculturii

La sfarsitul lunii iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut instantei supreme declinarea dosarului sau privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare la Tribunalul Bucuresti, dupa ce le-a inmanat judecatorilor hotararea publicata in Monitorul Oficial care atesta ca Voiculescu nu mai este senator.

Senatorul Dan Voiculescu si-a depus demisia din functie, incepand cu data de 25 iunie.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.