Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Cercetari si Studii InfoPolitic arata ca, daca alegerile parlamentare ar avea loc duminica, USL ar beneficia de votul a 58% dintre romanii intervievati.

Potrivit realitatea.net, locul secund ar fi ocupat, in mod surprinzator, de PP-DD. 18% dintre respondenti au declarat ca ar vota pentru partidul condus de Dan Diaconescu.

Podiumul este completat de recent lansata Alianta Romania Dreapta, care ar obtine 16%. UDMR ar benefica de votul a 5% dintre romani, PRM - 2% si PNG - 1%.

Fata de anteriorul sondaj realizat de CSCI, in perioada 25 august-25 septembrie, partidul condus de Dan Diaconescu a urcat spectaculos, cu 7% mai multi romani declarand ca ar fi dispusi sa puna stampila in dreptul PP-DD. In aceeasi perioada, Uniunea Social Liberala a pierdut 4 procente.

Poate cea mai interesanta statistica este cota PDL-ului. Partidul condus de Vasile Blaga nu a fost inclus in cel mai recent sondaj deoarece s-a masurat cota de popularitate a intregii aliante de centru-dreapta. Totusi, in sondajul anterior, PDL beneficia de votul a 19% dintre romani in timp ce, in prezent, ARD este preferata de doar 16%.

Practic, daca PDL ar intra de unul singur in cursa pentru alegerile parlamentare, ar obtine mai multe voturi. Desi aceasta diferenta poate fi explicata prin faptul ca ARD este o alianta inca necunoscuta pentru romani, este interesant de aflat daca, pana pe 9 decembrie, alianta va reusi sa capete notorietate suficienta pentru a obtine o reprezentare multumitoare in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.